Fuglebur til dværgpapegøje

Når du skal vælge et bur til din dværgpapegøje, er der flere ting, du skal være opmærksom på.

Vi har lavet en liste over de vigtigste punkter, når du skal udvælge et bur til din dværgpapegøje.

 

Læs mere..

Tremmeafstanden er vigtig

Tremmeafstanden er vigtig at kigge på, da din fugl kan sidde fast/komme i klemme, hvis afstanden er for stor. Til en dværgpapegøje skal afstanden helst ikke være større end 1 ½ cm. Det er hensigtsmæssigt, at en del af buret er med vandrette tremmer, da mange krumnæbsfugle godt kan lide at klatre. På de fleste bure er forsiden med lodrette tremmer, da det giver et bedre syn til fuglen med lodrette tremmer.

 

Burets materiale og form

Det er vigtigt, at buret er lakeret med ugiftigt lak, da fugle ikke kan udskille de giftstoffer de indtager, hvis de gnaver i tremmerne.

 

Buret skal være i god kvalitet, så fuglen ikke kan gnave det i stykker. Hvis der sker skader på buret, samles der nemt snavs. Det gør det sværere for dig at rengøre buret, og derved ophober der sig bakterier, der øger risikoen for, at din fugl bliver syg.

 

Et fuglebur skal aldrig være rundt. En fugl vil altid søge opad, hvis den bliver utryg, og vil dér finde sig et hjørne, den kan ”gemme” sig i. Hvis buret er rundt, vil din fugl blive utryg, da der ikke vil være nogle gemmesteder.

 

Bekvemmelighed & rengøring af bur til dværgpapegøje

Det er altid at foretrække et bur med en udtræksskuffe, som letter rengøringen. Der skal også være en sikkerhedsrist i bunden, så din fugl ikke kan flyve væk, mens du rengør skuffen. Buret skal have hensigtsmæssige åbninger, så du let kan tilgå din dværgpapegøje, skåle mm.

 

Indretning af buret

Kig også på antallet af foderskåle. Der må gerne være mulighed for at kunne tilbyde din dværgpapegøje flere forskellige foderemner. Vand skal altid helst serveres i et drikkerør, da de hurtigt får snavset vandet til, hvis det er i en skål.

 

Der skal være ordentlige bevægelsesmuligheder i buret. Det er vigtigt, at du har mulighed for at indrette buret med legetøj og siddepinde, så din dværgpapegøje stadig har god plads at bevæge sig rundt i buret.

 

Der medfølger altid plastikpinde eller rundstokke, når du køber et bur til din dværgpapegøje. Disse er ikke optimale for din fugls fødder, da de har brug for varierende strukturer og tykkelser. Udskift dem med naturgrene eller Java.

Der er 24 varer.

Viser 1-24 af 24 element(er)

Aktive filtre