Fuglebure

OBS!! Vi sender ikke længere bure til Grønland

 

Fugleburet er din fugls hjem

Fugleburet skal have nogle hjørner så fuglen, når den bliver utryg, har et sted at søge hen og op. Fugleburet er fuglens hjem og det er her den skal føle sig tryg. Det er vigtigt at fugleburet og tilbehøret passer til din fugls størrelse og behov.

Hos fugleland.dk finder du her et udvalg i bure til din fugl.

 

Læs mere..

Valg af dit nye fuglebur

Generelle anbefalinger til udvælgelse

 • Krav
 • Størrelser og former
 • Materialer
 • Hvordan vælger man?
 • Hvilket udstyr?
 • Hvordan skal man indrette det?

 

Buret er ikke kun praktisk bekvemmelighed og komfort for dig som ejer, og selvfølgelig papegøjen, men også sundhed, såvel som levetiden for papegøjer, afhænger af, hvor korrekt papegøjeburet er valgt. 

 

Nogle uerfarne ejere af disse dejlige fugle lægger ofte vægt på den æstetiske komponent, når man vælger et bur, og vurderer for eksempel, hvordan det passer ind i den indvendige del af en bolig - og matcher møblementet og stilen i hjemmet.

 

Dit fugleburs kvalitet og korrekt pleje

Kvalitet, sikkerhed og holdbarhed afspejles ofte i prisen, og papegøjer har en høj levealder ved korrekt pleje.

Ved valget af et bur til en papegøje er det vigtigt at fokusere på en række betydelige kriterier, der ikke kun vedrører  dimensioner og design, men også til papegøjens individuelle karakteristika, så nogle forskelligartede udfordringer skal skelnes af mobilitet og øget aktivitet i løbet af dagen, andre - graden og tendens til ro og tryghed for fuglen. De fælles kriterier, som er ønskelige for at styre udvælgelsen af ​​bur til en papegøje, er naturligvis under hensyntagen til:

Arten og dens typiske behov

 • Placeringen - inde eller ude, stå på bord, gulv eller til væghængning.
 • Burstørrelse og form.
 • Bur med funktionelle detaljer (tag, låger, sider, bund, tremmetykkelse, tremmeafstand, maskestørrelse.
 • Separat opmærksomhed på plads til ekstra udstyr og tilbehør, legetøj m.v.

 

I et tomt bur, hvor der ikke er legetøj og alle slags tilbehør til underholdning, vil fuglen kede sig, hvilket den helt sikkert vil forsøge at informere sin herre om vokalt og adfærdsmæssigt.

Forsøg altid at diversificere papegøjens fritid ved hjælp af legetøj og gnavetilbehør, som underholdning og beskæftigelse - det er vigtigt at opretholde en balance, så man undgår adfærdsproblemer. 

Også, når man vælger et bur for en papegøje, skal der lægges vægt på funktionaliteten af ​​strukturen og egenskaberne af dets muligheder. 

At det skal være enkelt at rengøre og vaske buret, fjerne snavs og rense bunden, vil fortsat afhænge af disse parametre.

 

Krav

Blandt de generelle krav, som et bur SKAL opfylde, er:

 • Pålidelighed;
 • Sikkerhed;
 • Holdbarhed;
 • Hygiejne.

Pålidelighed i design bør der ikke være diskussion om. Dette vedrører styrken af ​​strukturen og dets funktionelle elementer. Buret skal være sikkert at holde låst, så papegøjen ingen mulighed får for at komme ud af det, før du bestemmer det. 

Den samme betingelse gælder for tremmeafstand og maskestørrelse og trådens/tremmens godstykkelse. 

Hvis afstanden er for stor, vil pipfuglen være i stand til at snige sig gennem dem og udenfor - eller få sit hoved i klemme. 

Derudover er det kendt, at papegøjer virkelig godt kan lide at teste styrken af ​​stængerne i buret, og nogle individer lykkes endda med at gnave dem over eller bide dem løse i svejsningerne. 

Af denne grund bør man, når man vælger et fuglebur, have fokus på strukturer med stærke og moderat tykke stænger. - og korrekt tremmeafstand.

 

Papegøjeburet skal være sikkert

Dette gælder også for miljøvenlighed af de materialer, hvor af det er fremstillet, og dets egenskaber. 

I det indre rum skal det være af en sådan struktur, der må ikke være nogen elementer, der er farlige for fuglen, og af hvilket den kan blive såret, syg eller skadet.

Kvaliteten af ​​de materialer, som tremmer og rammer er lavet af, afgør dets holdbarhed. Først og fremmest bør bure i dag været lavet af materialer, der er resistente mod fugt, lys, korrosion og rust. Modstanden af ​​materialer til mekanisk belastning er også vigtig. Discount bure lever ikke op til disse krav og er livsfarlige for din fugl.

Hygiejne er et andet vigtigt krav til et fuglebur. Dette design skal være praktisk til vask og affaldsopsamling. 

Hvis konfigurationen af ​​fuglens bolig indeholder komplekse funktionselementer, og en masse snirklede funktioner med dippedutter og dingenoter, vil det betydeligt komplicere hygiejne og rensningsproceduren. Lad buret være så enkelt som muligt.

Fugleburets størrelser og former

I det moderne salg kan du finde fuglebure i forskellige former og størrelser. 

Når man vurderer et potentielt hjem til sin papegøje, når ovenstående er helt på plads, er det vigtigt at tage hensyn til papegøjearternes individuelle karakteristika. 

I deres naturlige habitat er disse væsner i stand til at dække enorme afstande i løbet af dagen, derfor er store og rummelige bure helt klart de mest foretrukne for enhver art. Jo større, jo bedre. Så stort som du overhovedet kan skaffe plads til er et meget vigtigt kriterie.

I små bure føler papegøjer sig lynhurtigt deprimerede - og mere tilbøjelige til at blive syge og endda tilegne sig stereotyp adfærd, pluk og aggression.

Jo større, jo bedre!!!

Når du studerer funktionerne i bure, som du kan lide, skal du være opmærksom på højden af ​​siderne. Højere sider end bredde mente man før i tiden kunne reducere mængden af ​​affald, der flyver rundt om fuglens bur. Det er i dag en myte. Fugle sviner uanset hvad - og bredde/længde er MEGET VIGTIGERE end højde.

Aktive filtre