Pellets

Hvorfor Pellets og hvad spiser en papegøje?

Den moderne og ansvarlige fugleejer, anvender i dag et særligt fedtfattigt, varmebehandlet fuldfoder, pellets (foderpiller). 

Pellets er special udviklet til papegøjers meget komplekse ernæringsbehov og er beriget med alle de livsnødvendige vitaminer, mineraler og sporstoffer - et specialiseret fuldfoder, som vi kender det fra fuldfoder til bl.a. hunde, katte, gnavere, fisk m.m.


Læs mere..

Ejeren bør styre fuglens kalorieindtag, da papegøjefugle instinktivt, som byttedyr, vil foretrække fed, sød og proteinrig kost, da dette er nødvendigt for et byttedyr, der skal kunne mobilisere lynhurtig muskelkraft til flugt. Det kræver energi. En tam fugl der ikke har den store bevægelsesfrihed, bliver derfor meget hurtig for fed.

Danmarks Papegøje Forening anbefaler Pellets frem for de traditionelle frøblandinger. Da de traditionelle frøblandinger ikke dækker papegøjens komplekse ernæringsbehov alene. 

Der anbefales en fordelingsnøgle på:

75% pellets, 15% egnede grøntsager, 5% frugt, 5% nødder og kerner

Fra fugle eksperter over hele verden findes der i dag dokumentation for at pellets til enhver tid er et sikrere og bedre valg.

 

Zupreem Pellets til fugle

Hvad er Zupreem Pellets ?

Zupreem pellets er et amerikansk produkt, og alle råvarer og ingredienser er dyrket og fremstillet under skarp kontrol i USA.

Zupreem pellets er markedets ældste producent af fuldkost piller som tørkost til papegøjefugle. De har 50 års jubilæum 2017.

Zupreem pellets har markedets laveste fedtprocent og indeholder INGEN jordnødder.

Foderet er det afgjort bedste foder for tidligere frøædere, syge fugle i behandling, fejlernærede fugle, eller fugle der plukker sig, som følge af fedtlever, svampetoksinbelastning, nedsat immunforsvar, eller skæve organtal.

Produktet er p.t. det førende mærke i Danmark.

 

Alle arter, også helt raske fugle kan spise Zupreem Pellets.

Foderet findes i flere størrelser, forskellige vægtklasser og typer.

 

Pellets er et fuldfoderprodukt til fugle

Pellets findes i forskellige størrelser tilpasset fuglens størrelse eller favoritter.

Str M benyttes primært til parakitter, ML til de mellemstore papegøjer og L til de store papegøjer.

Vær opmærksom på at 1, 2 og 4 kg er opvejet mange steder.

 

Ingredienser:

majs, sojaskrå , hvede , vegetabilsk olie , hvedekim måltid , saccharose , dicalciumphosphat , calciumcarbonat, frugt ( bananer , appelsiner, æbler og druer ) , salt tilsat jod , DL -methionin , cholin chlorid, L -lysin , L- ascorbyl -2- polyfosfat , Naturlige blandede tocopheroler, rosmarin ekstrakt, Citronsyre , naturlige og kunstige farver , kunstige smagsstoffer , Canthaxanthin , Mangan , zinkoxid , kobber sulfat, Calciumjodat , natriumselenit , vitamin A supplement, vitamin D3 supplement , E-vitamin supplement, K-vitamin supplement , niacin, Calciumpantothenat , Pyridoxinhydrochlorid , thiamin , riboflavin , folinsyre, biotin, vitamin B12 supplement.

 

Gennemsnitlig Analyse:

Protein - 14%

Fedt - 4%

Fibre - 3,5%

Fugt - 10%

 

Fodringvejledning:

FruitBlend ™ Flavour er formuleret til at blive fodret frit til rådighed for fuglen.  En typisk fugl vil forbruge 20% af sin kropsvægt pr dag på at opretholde en ordentlig kropsmasse.

Hvis maden fugtes eller bliver våd,  skal du fjerne den mad efter fire til max 6 timer.

FruitBlend Flavour er formuleret til at være fuglen primære kilde til ernæring og kræver ingen kosttilskud derudover.

Hvis FruitBlend Flavour er suppleret med andre fødevarer, sørg da for, at FruitBlend Flavour udgør mindst 80% af, hvad fuglen forbruger hver dag. 

 

Tilføjelse af vitamin eller mineral kosttilskud kan ikke anbefales, og kan forrykke balancen af næringsstoffer og være skadeligt for fuglen. 

Konverter fuglen til FruitBlend Flavour ved at blande det med den nuværende mad og langsomt øge andelen af den nye mad og faldende andel af den gamle fødevarer over mindst 10-14 dage.

 

Overvåg klatter for at sikre, at de er normale

Farven på klatter kan ændre sig som følge af den kostomlægning der sker i starten af brug af pellets . Det er ikke ualmindeligt at visse farver fra FruitBlend Flavour optræder i fæces i starten.

 

Bemærk:

Som en indikator for sundhed, bør man altid overvåge ændringer i vægt og krops tilstanden generelt. 

At sørge for tilstrækkelige mængder af mad til at opretholde kroppens tilstand , forhindrer overdreven slankhed eller fedme. 

Sørg altid for, at fuglen har rent, frisk vand.

 

Opbevaring:

Opbevar på et køligt og tørt sted , fri for skadedyr og insekter. Tryg forsigtigt luft fra posen og forsegl den umiddelbart efter brug, ved at lukke den tæt til, eller anvend foderbeholder med tætsluttende låg.

Aktive filtre