Pellets

Hvorfor Pellets og hvad spiser en papegøje?

Den moderne og ansvarlige fugleejer, anvender i dag et særligt fedtfattigt, varmebehandlet fuldfoder, pellets (foderpiller). 

Pellets er special udviklet til papegøjers meget komplekse ernæringsbehov og er beriget med alle de livsnødvendige vitaminer, mineraler og sporstoffer - et specialiseret fuldfoder, som vi kender det fra fuldfoder til bl.a. hunde, katte, gnavere, fisk m.m.

Ejeren bør styre fuglens kalorieindtag, da papegøjefugle instinktivt, som byttedyr, vil foretrække fed, sød og proteinrig kost, da dette er nødvendigt for et byttedyr, der skal kunne mobilisere lynhurtig muskelkraft til flugt. Det kræver energi. En tam fugl der ikke har den store bevægelsesfrihed, bliver derfor meget hurtig for fed.

Danmarks Papegøje Forening anbefaler Pellets frem for de traditionelle frøblandinger. Da de traditionelle frøblandinger ikke dækker papegøjens komplekse ernæringsbehov alene. 

Der anbefales en fordelingsnøgle på:

75% pellets, 15% egnede grøntsager, 5% frugt, 5% nødder og kerner

Fra fugle eksperter over hele verden findes der i dag dokumentation for at pellets til enhver tid er et sikrere og bedre valg.

Pellets til papegøjer og fugle

Der er 20 varer.

Viser 1-12 af 20 element(er)

Aktive filtre